Bezár

Hírarchívum

Média Kommandó a SZIN-en

Média Kommandó a SZIN-en

2012. augusztus 22.
1 perc

A SZIN programjait nemcsak a Szegedi Tudományegyetem intézményeinek bemutatói, akciói színesítik, hanem olyan civil szervezetek projektjei is, amelyeknek a munkájában a Tisza-parti universitas hallgatói nagy szerepet játszanak. A Média Kommandó például instant újságot készít - a SZIN-en a SZIN-eseknek.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Média Kommandó egyesület sátra a SZIN Civil Utcájában, a JATE Klubbal szemben található. A média műhely iránt folyamatos az érdeklődés az egyetemisták részéről. Az egyesület célja, hogy fiatal önkéntesek segítségével megmutassák az érdeklődőknek a média világát.

A SZIN-en a civil szervezetek munkásságát próbálja bemutatni egy közös színpadon a Média Kommandó. Így reflektorfénybe kerül például az Európa Falu, a Vöröskereszt, az Esélyek Kertje és a legtöbb programmal rendelkező SZTE Klebelsberg Könyvtár .

A Média Kommandó különlegessége az instant újság, amit még a kitelepülés napján elkészítenek. Az instant újság jellemzője, hogy cikkeit bárki megírhatja, az egyesület csak lektorálja és közzé teszi a szövegeket.

Az egyesület természetesen nyitott a külföldi érdeklődőkre is, a nyelv nem jelent akadályt. A legérdekesebb akció, melyben kipróbálhatják magukat a résztvevők, a spontán interjú, mely mindig érdekes szituációkat rejteget az újdonsült riporterek számára - tudtuk meg Vörös B. Zoltántól, a szervezet egyik alapítójától.

A SZIN látogatói a SZIN-napokon 12-től 17 óráig próbára tehetik magukat operatőrként, fotósként vagy akár elkészíthetik első interjúikat is kedvenc SZIN-fellépőikkel. Munkájuk nem veszik kárba, hiszen a szervezet gondoskodik a "SZIN-es média-termékek" megjelenítéséről hivatalos médiafelületeken.

 

Cserei Bettina

 

Média Kommandó a SZIN-en
Képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek