Bezár

Hírarchívum

SZTE-filmek nyerték a III. Bölcsész Filmfesztivált

SZTE-filmek nyerték a III. Bölcsész Filmfesztivált

2012. április 21.
2 perc

Szegedi egyetemisták alkotásai vitték el a pálmát a III. Bölcsész Filmfesztiválon. A seregszemle mindhárom díját olyan filmek nyerték el, amelyeket a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció és Médiatudományi Tanszéke jelenlegi és volt hallgatói készítettek.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A SzemeSZTER című televíziós magazin stábjának filmjét Radnóti Miklós Naptár című kötete ihlette. A költő 1942-ben megjelent kis füzetét Csillag Verának és Bálint Györgynek dedikálta. A néhány soros versek egy-egy hónap színeit, illatát és hangulatát formálják szavakká. A filmes változatban ez a 12 hónap a költő életének szimbólumává is válik. A zsűri az I. helyzett filmről szólva kiemelte a szép képi világot, a lírai és drámai hangulati elemek egységét. A film alkotói az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének jelenlegi és volt hallgatói: Béres Beatrix, Czapovits Éva, Csatlós Hanna, Erlauer Balázs, Faragó Gabriella, Gazsó Orsolya, Hevesi Mónika, Hevér Nóra, Kovács Anita, Magyar Andor, Rajhona Gábor, Tabajdi Bence, Vörös Zsolt, Vincze Attila. Rendező: Králik Kata. Az operatőri munkát segítette Herner Donát és Kovács Zoltán.

A filmfesztiválon összesen 10 film versenyzett. A témákban és megoldásokban rendkívül sokszínű filmes kínálat mindegyike magas színvonalú, jó képi és hangminőséggel kivitelezett alkotás volt, kiváló színészi teljesítményekkel fűszerezve. Így a négytagú zsűrinek (Juhász Tamás Imre (Jimmy) korábbi főszervező; Kerekes József színművész, Vígszínház; Klucsik Edit televíziós szakirány vezető, SZTE BTK Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék; Ladányi Tamás televíziós rendező) nehéz dolga volt a díjak odaítélésekor.

A II. helyen egy jól felépített, kiváló színészi játékot és rendezői munkát tanúsító film végzett. A „Tévés hívás” fesztiválon bemutatott része egy websorozat második epizódja, rendező: Erlauer Balázs. A III. helyezett egy szintén kommunikáció szakos hallgatókból összeállt csapat filmje lett. A „Függésben a boldogság” című alkotás az egyetemista lét mindenki által jól ismert típusait vonultatja fel. A film rendezője: Szabó Péter.

SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek