SZTE Info

A mi kertünk: ovik és iskolák a Füvészkertben

Mini-kertek szépségversenyét hirdeti meg a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje. A jelentkezőket április 18-ig várják.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a II. Kertészeti, Kertépítészeti Kiállítást és Vásárhoz kapcsolódóan óvodások és általános iskolások számára mini-kert szépségversenyt hirdet. Várják azok jelentkezését, akik csoportjukkal együtt szívesen készítenének mini-kertet. A jelentkezéseket az lbalogh@bio.u-szeged.hu címen, illetve a 06-30/44-33-548 telefonszámon várják. Jelentkezési határidő: 2012. április 18.(szerda).

A jelentkezőknek a faládát, a földkeveréket és a növényeket április 20-ig az intézményekbe szállítják. Az elkészült kerteket 2012. április 27-én óráig 18 kell a Füvészkertbe visszajuttatni.

További információ: http://www.fuveszkert.u-szeged.hu/ és a Füvészkert felhívásában olvasható

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.