Bezár

Hírarchívum

Irányítástechnikai programozók versenye a mérnöki karon

Irányítástechnikai programozók versenye a mérnöki karon

2012. április 10.
1 perc

A XVIII. Országos Irányítástechnikai Programozó Versenynek a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara ad otthont. Az április 11-én kezdődő és 13-án záruló vetélkedés a műszaki felsőoktatási intézmények seregszemléje is.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Otthont ad a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar a Felsőfokú Irányítástechnikai Oktatásmódszertani Egyesület (FIOM) szép hagyományú rendezvényének. Az Országos Irányítástechnikai Programozó Versenyt 18. alkalommal hívják életre. Idén április 11-13. között vetélkednek a műszaki felsőoktatási intézmények csapatai. A szervezői feladatokat az SZTE MK Műszaki Intézete vállalta magára. Az intézet adjunktusa, Gyeviki János irányítja a szervezőmunkát. Elmondta: a verseny célja az irányítástechnika, ezen belül a PLC programozás oktatási színvonalának emelése, továbbá az oktatók, hallgatók és ipari, kereskedelmi szakemberek kapcsolatának erősítése, a korszerű irányítástechnikai berendezések megismerésének elősegítése; a hallgatók közötti versenyszellem kialakítása és a hallgatói munka elismerése.

A műszaki felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatóiból álló csapatoknak e versenyen – többek között – válaszolniuk kell elméleti kérdésekre az irányítástechnika tárgyköréből, továbbá két PLC programozási feladatot úgy kell megoldaniuk, hogy a megoldást be kell mutatniuk konkrét működő modellen is.

További információ: http://csuka.mk.u-szeged.hu/~verseny/

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek