Bezár

Hírarchívum

„Alma-fákat” ültettek a Károlyi-kollégiumnál

„Alma-fákat” ültettek a Károlyi-kollégiumnál

2012. április 21.
1 perc

Húsz fenyőfa elültetésével köszöntötte a tavaszt az SZTE Alma Mater az egyetem Károlyi Mihály Kollégiumánál április 20-án. Az alumni szervezet megalakulása óta szervez karácsonyfa-bérlési akciót, a visszahozott fenyők pedig egy-egy egyetemi intézménynél találnak otthonra.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője elmondta, a fabérlési akciónak többek között az a filozófiája, hogy a visszahozott fenyőket a Füvészkerttel való együttműködésnek megfelelően tavasszal olyan intézményhez juttatják, mely partnere az öregdiák-szervezetnek. Az ültetés a szervezet alapeszméjén kívül az együttműködést, a folytonosságot, valamint a környezettudatos életmódot is szimbolizálja.

A korábbi években szegedi bölcsődék, óvodák – köztük az egyetemi is –, illetve a Hermann-kollégium, valamint a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kapott fenyőket, idén a Károlyi-kollégium udvarára ültették ki az összesen húsz „Alma-fát”.

A karácsonyi fabérlési akcióban egyébként évente mintegy 80 fenyő szerepel, és egyharmaduk mindenképpen visszakerül a szervezethez, így tavasszal 20-30 fácskát ültetnek el. Olyan visszajelzéseket is lehet ugyanakkor hallani, hogy többen otthon próbálkoznak a fa elültetésével.

SZTEpress

 

fotalmamaterfaltets.zip
Az faültetésen készült képgaléria itt megtekinthető
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek