Bezár

Hírarchívum

Szegedi győzelem a Pneumobil Gálafutamon

Szegedi győzelem a Pneumobil Gálafutamon

2011. szeptember 22.
1 perc

2011. szeptember 16-án és 17-én, Kecskemét főterén zajlott le a sűrített levegővel hajtott járművek első gálafutama. Az egyetemi hallgatókból álló 22 csapat két versenyszámban mérhette össze tudását. A gyorsulási versenyszámot a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának MK Laren csapata, a gyorsaságit a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának Kecskeméti Fütyülős csapata nyerte. Mindkét versenyben kieséses rendszerrel alakult ki a végső sorrend, így a győzteseknek 3-3 alkalommal kellett bizonyítaniuk, hogy ők a legjobbak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pneumatikus hajtású járművek versenyét 2008 óta rendezi a Bosch Rexroth Kft., hagyományosan május első hétvégéjén. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara 2009 óta indul a versenyen, minden évben két csapattal. A MK Laren csapat járműve a 2011-es májusi versenyre készült el, első szereplésével rögtön harmadik helyet hozott a Mérnöki Karnak.

Idén első alkalommal vehettek részt a csapatok gálafutamon, mellyel a szervezők célja az volt, hogy biztosítsák a revans lehetőségét az egri viadalon is szereplő csapatoknak. A Mérnöki Kar új versenygépe is itt mutatkozott be: a Pneugeot csapat megjelenésekor rögtön a középmezőnyben végzett.

A Kecskemét főterén épített pálya új kihívások elé állította a csapatokat: hangsúlyozottan érvényesültek a járművezetői képességek, és a gépek is nagyobb igénybevételnek voltak kitéve.

Gratulálunk a Szervezőknek a kiváló munkához, bízunk benne, hogy jövőre is versenyezhetünk Kecskeméten!

A Mérnöki Kar 2012. májusában első alkalommal három csapattal áll rajthoz Egerben.

A MK Laren csapatot a gyorsulási futam döntőjében a következő címen tekinthetik meg:

http://www.youtube.com/watch?v=safXKASAHP4


47828_373457_1000x700


P1240009


P1240029

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek