SZTE Info

SZTE JATIK

Összefogás a Tappancs Alapítványért a TIK-ben

A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány most kéri a szegediek és a nem szegedi állatbarátok összefogását!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egyedülálló lehetőség tárult a Tappancs Alapítvány elé, melyben akár 10 millió Ft-ot is nyerhet a szegedi állatbarátok segítségével.

Szeretnél segíteni 270 árva kutyuson és 30 cicán? Pár kattintással hozzásegíthetjük az alapítványt egy nagy összegű támogatáshoz! Ehhez a következőket kell tenni:

Az SZTE-TIK jóvoltából október 25-28 között várják önkénteseink az állatszerető diákokat a TIK aulájában, ahol leadhatod a szavazatodat!

A menhelyen élő 270 kutyus nevében is KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGEDET!"

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.