SZTE Info

SZTE JATIK

Összefogás a Tappancs Alapítványért a TIK-ben

A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány most kéri a szegediek és a nem szegedi állatbarátok összefogását!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egyedülálló lehetőség tárult a Tappancs Alapítvány elé, melyben akár 10 millió Ft-ot is nyerhet a szegedi állatbarátok segítségével.

Szeretnél segíteni 270 árva kutyuson és 30 cicán? Pár kattintással hozzásegíthetjük az alapítványt egy nagy összegű támogatáshoz! Ehhez a következőket kell tenni:

Az SZTE-TIK jóvoltából október 25-28 között várják önkénteseink az állatszerető diákokat a TIK aulájában, ahol leadhatod a szavazatodat!

A menhelyen élő 270 kutyus nevében is KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGEDET!"

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.