SZTE Info

Fuveszkert

Zöld Kommandó a Füvészkertben

Május 20-án, pénteken kb. 15:00 órától kb. 17:00/18:00 óráig és másnap, 21-én, szombaton 09:00 és 16:00/17:00 között ismét ZÖLD KOMMANDÓ AZ SZTE FÜVÉSZKERTBEN

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

zold_kommando_logoA Zöld Kommandó első helyszíne az SZTE GMF Rákóczi téri épülete volt, 2011. január 28-29. között. Második „célpontunk” az Egyetemi Füvészkert, ahol a rá következő héten megrendezésre kerülő EGYETEMI esküvőre tervezzük, továbbra is az önkéntesség jegyében, megszépíteni a egyetemi parkot.

A munkálatok többnyire padok (kb. 30 db) csiszolásából, újrafestéséből, egy pergola festéséből, annak tetejének megjavításából, kapálásból, 2 beltéri helyiség kifestéséből, illetve néhány Zöld Iroda tipp átadásából fognak állni.

Aki úgy érzi, hogy szívesen venne részt egy ilyen, az Szegedi Tudományegyetem értékeit fejlesztő akcióban, kérem Gyarmati László PR gyakornoknál jelentkezzen - a pontos részvételi időtartam megadásával - a gyarmala@gmail.com e-mail címen, de lehetséges a www.facebook.com/SZTETIK oldalon történő regisztrálás is.

A korábbi „akcióról” a www.u-szeged.hu/kongresszusikozpont.hu oldal Társadalmi felelősségvállalás oldalán olvashat.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.