SZTE Info

Fuveszkert

Zöld Kommandó a Füvészkertben

Május 20-án, pénteken kb. 15:00 órától kb. 17:00/18:00 óráig és másnap, 21-én, szombaton 09:00 és 16:00/17:00 között ismét ZÖLD KOMMANDÓ AZ SZTE FÜVÉSZKERTBEN

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

zold_kommando_logoA Zöld Kommandó első helyszíne az SZTE GMF Rákóczi téri épülete volt, 2011. január 28-29. között. Második „célpontunk” az Egyetemi Füvészkert, ahol a rá következő héten megrendezésre kerülő EGYETEMI esküvőre tervezzük, továbbra is az önkéntesség jegyében, megszépíteni a egyetemi parkot.

A munkálatok többnyire padok (kb. 30 db) csiszolásából, újrafestéséből, egy pergola festéséből, annak tetejének megjavításából, kapálásból, 2 beltéri helyiség kifestéséből, illetve néhány Zöld Iroda tipp átadásából fognak állni.

Aki úgy érzi, hogy szívesen venne részt egy ilyen, az Szegedi Tudományegyetem értékeit fejlesztő akcióban, kérem Gyarmati László PR gyakornoknál jelentkezzen - a pontos részvételi időtartam megadásával - a gyarmala@gmail.com e-mail címen, de lehetséges a www.facebook.com/SZTETIK oldalon történő regisztrálás is.

A korábbi „akcióról” a www.u-szeged.hu/kongresszusikozpont.hu oldal Társadalmi felelősségvállalás oldalán olvashat.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.