Bezár

Hírarchívum

kave
Július 7-éig módosítható a jelentkezési sorrend

Július 7-éig módosítható a jelentkezési sorrend

2011. május 03.
2 perc

A 2011. évi felvételi eljárás során is megvan arra a lehetőségük a jelentkezőknek, hogy egy alkalommal módosítsák a korábban már elküldött jelentkezési sorrendet. Mindezt július 7-éig tehetik meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nem árt rögzíteni a naptárban 2011. július 7-ét, mely igencsak fontos dátum: eddig változtathatják meg a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire jelentkezők a felvételi döntésre is kiható adataikat.

Eddig a határidőig lehet dokumentummásolatokat benyújtani, illetve adatot módosítani. Fontos tudni, hogy az eljárásban (bármilyen okból) később benyújtott módosítási kérelmek, illetve dokumentumok nem vehetők figyelembe. Az adatmódosítás két módja a következő: elektronikusan (e-felvételi keretében, a www.felvi.hu-n) vagy postai úton (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).


A JELENTKEZÉSI SORREND MÓDOSÍTÁSA

A sorrendmódosításra a regisztrációs csomag kézhezvételét követően legkésőbb 2011. július 7-éig van lehetőség. Ezt azért kell megvárni, hogy a sorrendmódosítással csak azt követően éljen a jelentkező, ha már leellenőrizte, hogy adatait és jelentkezéseit helyesen rögzítették a központi elektronikus felvételi adatbázisban.

Ha a regisztrációs levélben rosszul szerepelnek vagy időközben megváltoztak a személyes adatok, akkor ezek tetszőleges alkalommal módosíthatók a felvételi eljárás megadott idejéig.

A felsőoktatási felvételi szabályok értelmében viszont a fenti határidőig csak egyszeri sorrendmódosításra van mód, amelynek utólagos visszavonása nem lehetséges! A módosítási kérelem csak akkor tekinthető érvényesnek, ha megfelel a következő formai követelményeknek: tartalmaznia kell a jelentkező nevét, a jelentkező felvételi azonosító számát (ez a regisztrációs levélben megtalálható), a pontosan megjelölt új sorrendet (amelyben csak a jelentkezéskor korábban megadott jelentkezési helyeket variálhatja, újabb jelentkezési helyet nem jelölhet meg) és a jelentkező aláírását.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott az a preferencia-sorrend, ami alapján a jelentkezéseit rangsorolta. Abban az esetben viszont nem érdemes sorrendet módosítania, ha valamelyik jelentkezési helyén nem sikerült az alkalmassági vizsgája, és ezt a jelentkezési helyét szeretné az utolsó helyre rangsorolni, hiszen sikertelen alkalmassági vizsga esetén az adott szakra nem nyerhet felvételt, függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelölte. Ugyanígy nincsen értelme a sorrendmódosításnak abban az esetben sem, ha meggondolta magát a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi jelentkezés benyújtása óta, és már nem szeretne valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni, ezért hátrébb rangsorolná. Ilyen esetben előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását (kizárását) választani. A jelentkezési helyek visszavonása (kizárása) nem számít bele a sorrendmódosításba, arra ettől függetlenül van lehetőség. A jelentkezési hely visszavonása (kizárása) a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során fizetendő díj összegét nem befolyásolja.

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek