SZTE Info

Oklevélátadó Ünnepség az ETSZK-n

Az SZTE ETSZK Oklevélátadó Ünnepségére 2011. július 1-én került
sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az ünnepségen 95 hallgató vehette át oklevelét ápoló, gyógytornász és védőnő szakirányon, szociális munkás alapszakon, képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens illetve szülésznő felsőfokú szakképzésen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepségen a hagyományoknak megfelelően egyetemi és kari kitüntetések kerültek átadásra, melyet rubin, gyémánt és arany díszoklevelek átadása követett. Ezt azon védőnők kaphatják, akik 70, 60 illetve 50 éve végeztek Karunk elődjében, az Szegedi Állami Védőnőképző Iskolában.


Az egyetem nevében Dr. Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes úr köszöntötte a végzős hallgatóinkat, melyet Dr. Barnai Mária dékánasszony ünnepi beszéde követett.

A végzős hallgatók nevében Szabó Gabriella IV. éves gyógytornász hallgató búcsúzott az Egyetemtől, a Kartól, az oktatóktól. A végzősök esküjét Györe Izabella, IV. éves ápoló hallgató olvasta fel.

Az oklevélátadó ünnepségeink fényét 2008 óta emeli a Kar zenekara, az ETSZK Band. Az idei évben két végzős hallgató - Pósa Tímea és Szerencsés Ferenc - előadását hallgathatták meg az ünnepség résztvevői.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.