SZTE Info

„Nálunk mindig történik valami” – vallják a szegedi egyetem felnőttképzési intézetében

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A visszatekintés és az évértékelés jegyében 2011. december 15-én (csütörtökön) előadássorozattal ünnepel a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Juhász Gyula Pedagógusképző Karán (JGYPK) működő Felnőttképzési Intézet. A „Nálunk mindig történik valami” hitvallás jegyében az SZTE Szilléri sugárúti épületben 10 órakor hallgatói fotók kiállításával kezdődik a programsorozat, majd T. Molnár Gizella intézetvezető összegzi az idei eredményeket. Délelőtt egyetemi hallgatók számolnak be ösztöndíj-útjaikról és a JGYPK őszi rendezvénysorozatáról. A program zárásaként az intézetben született új kiadványokat mutatják be a szerzők.


Meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *