SZTE Info

Jubileum és diplomaosztó az SZTE Mezőgazdasági Karán

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

50. ünnepi diplomaosztó tanácsülését a vásárhelyi városháza dísztermében rendezte meg 2011. december 16-án (pénteken) a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Mezőgazdasági Kara (MGK). A jubileum alkalmából Pál József rektorhelyettes és Majzinger István dékánhelyettes adta át a diplomát a kar 68 záróvizsgát tett hallgatója közül annak a 20 fiatalnak, aki már sikeres nyelvvizsgát tett.

Többéves hallgatói, közéleti szervezőmunkájának és kiemelkedő tanulmányi eredményének elismeréséül Discipuli Pro Universitate díjat kapott a szegedi universitas szenátusától Kádár Kata Flóra friss diplomás mezőgazdasági mérnök. Az SZTE MGK kari tanács Discipuli Pro Facultate kitüntetését vehette át Balázs Lilla, a most végzett diplomás mezőgazdasági mérnök, akinek így köszönték meg a közösségért végzett erőfeszítéseit, a beiskolázási programban nyújtott segítségét és tanulmányi munkáját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *