SZTE Info

Búcsúkoncert Weninger Richárd emlékére

Weninger Richárd, a 77 éves korában 2011. november 2-án elhunyt hárfaművész, karmester emlékére ad búcsúkoncertet az általa alapított Weiner Kamarazenekar 2011. december 11-én (vasárnap) 18 órakor a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenytermében (Szeged, Tisza Lajos krt. 79-81.).

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Műsorvezető: Meszlényi László

A belépés díjtalan!

Meghívó letöltése

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.