Bezár

Hírarchívum

ATOMENERGIÁRÓL – MINDENKINEK - IX. regionális ismeretterjesztő konferencia

ATOMENERGIÁRÓL – MINDENKINEK - IX. regionális ismeretterjesztő konferencia

2011. december 05.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Nukleáris Medicina Intézete, az Országos Atomenergia Hivatal, a TIT Stúdió Egyesület 2011. december 8-án (csütörtökön) rendezi meg az Atomenergiáról mindenkinek című regionális ismeretterjesztő konferenciát az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Napjainkban az atomenergia szerepe sok országban felértékelődött, ugyanakkor a nemzetközi felmérések szerint az emberek döntő többsége kevés, illetve bizonytalan információval rendelkezik az atomenergiáról. Ezért 2005-ben az Országos Atomenergia Hivatal a TIT Stúdió Egyesülettel közösen elhatározta, hogy tematikus konferenciasorozaton adja közre az atomenergiával kapcsolatos aktuális ismereteket Budapesten, majd a régiókban. Az azóta megszervezett ismeretterjesztő rendezvénysorozatnak közel 4 ezer résztvevője volt: egyéni érdeklődők, közép- és felsőfokú intézmények diákjai, tanárok, kutatók, a média munkatársai.

Az ismeretterjesztő konferenciasorozaton az érdeklődők neves szakemberektől közvetlenül szerezhetnek ismereteket az atomenergiáról. A konferencia címe is jelzi, hogy nem elsősorban szakemberekhez, hanem az érdeklődő nagyközönséghez kívánnak szólni az előadók. Az első országos konferenciát 2005-ben Budapesten tartották a Magyar Tudományos Akadémia székházában, körülbelül 500 résztvevőnek. Ekkor fogalmazódott meg, hogy szervezzenek regionális konferenciákat az egyetemi városokban. Így aztán 2005 és 2010 között nyolc regionális konferenciát tartottak - többek között Szegeden is, a tudományegyetem közreműködésével. A regionális konferenciák alkalmanként 250-280 érdeklődőt vonzottak az egyetemi hallgatók mellett középiskolásokat és tanáraikat, egyetemi kutatókat, főiskolai és egyetemi hallgatókat, tudományos-, oktatási- és környezetvédelmi civil szervezetek képviselőit, a közigazgatásban dolgozókat.

A 2011. évi magyar tudomány ünnepe keretében rendezik meg a IX. regionális konferenciát – immár második alkalommal a Szegedi Tudományegyetem Nukleáris Medicina Intézetével közösen a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A 2011. december 8-án 10 óra 30 perctől tartandó konferencián neves előadók tekintik át az olyan, atomenergiával kapcsolatos kérdéseket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a hallgatóságot. Kísérőprogramként a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. kiállítását, valamint a Magyar Nukleáris Társaság „Fiatalok a Nukleáris Energetikáért” szakcsoportja által tartott műszeres bemutatót tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadás a konferenciát követően az Országos Atomenergia Hivatal honlapján (www.oah.hu) elérhető lesz.

További információt ad az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatási vezetője, dr. Besenyei Gáborné – e-mail: besenyei@haea.gov.hu, mobiltelefon: 06-20-915-5695.

A konferencia plakátja innen letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek