SZTE Info

Integrációs Klub

Az SZTE Európa-tanulmányok Központ által működtetett EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs iroda által tervezett következő Integrációs Klub rendezvény:

2011. április 21. 17.00

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Gazdasági kormányzás - Kerekasztal beszélgetés a magyar EU-elnökség prioritásairól

 

A beszélgetést vezeti:

Prof. Dr. Trócsányi László – SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tanszék, Európa-tanulmányok Központ, egyetemi tanár

Résztvevők:

Dr. Hetényi Géza – Külügyminisztérium, EU Gazdaságpolitikai Főosztály, főosztályvezető

Martin József Péter – közgazdász, újságíró, Budapesti Corvinus Egyetem, egyetemi oktató

Helyszín: SZTE ÁJTK Kari Társalgó (Szeged, Tisza Lajos krt. 54. III. emelet)

Amennyiben rendezvényünk felkeltette érdeklődését, részvételi szándékát az lkardos@eutk.u-szeged.hu email-címen szíveskedjen jelezni.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


A jelentkezési lap innen letölthető

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.