Bezár

Hírarchívum

Hiányzik két kerekük: kerékpáros póló edzőtábor az SZTE-n

Hiányzik két kerekük: kerékpáros póló edzőtábor az SZTE-n

2011. április 04.
2 perc

Kerékpáros póló edzőtábor kerül megrendezésre 2011. április 9-10-én (szombat - vasárnap) a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjában a Gazdaságtudományi Kar dolgozói és szegedi kerékpárosok szervezésében. A rendezvényre, mely felkészülés a Tavaszi Bike Polo Bajnokságra az ország minden tájáról érkeznek csapatok, de a rendezők szeretettel várnak miden, a sportággal csak most ismerkedő érdeklődőt is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kerékpáros póló, angol nevén „Hardcourt Bike Polo” az egyik legősibb csapatjáték a perzsa eredetű lovaspóló mai megfelelője. A játék a 19. sz. vége óta ismert, akkor még füves pályán játszották és az 1908-as Londoni Olimpián bemutatkozó sportágként is szerepelt. Az elterjedtebb változatot a ’80-as évek óta játsszák a nagyvárosok aszfaltozott focipályáin, a ’90-es évek óta bajnokságokat is szerveznek, az idei EB Barcelonában lesz.

A 3-3 fős csaptok célja, hogy ütőkkel egy teniszlabda méretű labdát az ellenfél kapujába jutassanak anélkül, hogy közben letennék a lábukat. Aki elvéti, és mégis leteszi a lábát, annak a pálya szélén elhelyezett kolompot kell megütnie. Egy meccs 5 gólig, vagy 10 percig tart.

„Egy kerékpáros futárverseny alkalmával ismerkedtem meg ezzel a sportággal januárban. Mivel a Gazdaságtudományi Kar dolgozói körében népszerű a bringával való munkába járás, illetve sokan járunk túrázni, sportolni is kerékpárral, adta magát az ötlet, hogy barátainkkal együtt csapatot alakítsunk. Használt síbotokból készítettünk ütőket, és szombatonként –ha az idő is engedi- rendszeresen kergetjük a labdát.” magyarázza Szakál Péter a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hivatalvezetője, az esemény egyik szervezője.

Szabó József az SZTE Sportközpontjának vezetője kiemelte, hogy nagy örömmel álltak a fiatalok körében egyre népszerűbb sportág egyetemi bemutatkozása mellé, és támogatná, hogy szeptembertől felvehető egyetemi kurzusként is szerepeljen a sportág, tovább színesítve a Sportközpont kínálatát.

 

A rendezvényt támogatói a Mérey Jármű, a Red Bull és a Factory Creative Studio Kft.

 

További információ:

Szakál Péter: SZTE Gazdaságtudományi Kar Tel.: 06-30-9150-499

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek