SZTE Info

A Föld Napja a SZTE Füvészkertben

Április 22-én 10-15 óráig a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft- Családi Napot tart a Föld Napja alkalmából.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

FuveszkertÍzelítő a gazdag programból:

  • hulladékból készített tárgyak kiállítása,
  • köztisztasági gép-bemutató,
  • ökológiai lábnyom számítás,
  • szelektív hulladékgyűjtési totó,
  • ügyességi és gondolkodtató feladatok családoknak, a környezet tisztaságáról és a természet ajándékairól
  • kézműves foglalkozás természetes anyagok felhasználásával.
  • megtudhatjuk azt is, hogyan lesz az italos kartonokból újra hasznosított papír.


Programunk egyik leglátványosabb része a kukafestés lesz. Iskolai pályázatok nyertesei a Föld Napjával kapcsolatos témákat festhetnek a helyszínen biztosított hulladékgyűjtőkre. Az „alkotások” egy hónapig az újszegedi Ligetet díszítik. A kukafestésbe a SZTE vállalkozó kedvű hallgatói is bekapcsolódhatnak. További információk itt.  

Az első 200 látogató, aki PET palackból, italoskartonból (tejes, üdítős) vagy fém italos dobozból legalább 20 darabot hoz magával, díjmentesen látogathatja a rendezvényt. A füvészkerti belépőjegy megvásárlásakor minden látogató tombolajegyet kap. A program végén értékes nyereményeket sorsolunk ki.

A Föld Napja arra tanít bennünket, hogy meg kell óvnunk bolygónkat saját magunk és az utódaink számára. Így lehet minden nap a Föld Napja!

Várjuk a SZTE Füvészkertben, ahol élmény a tanulás.

http://www.fuveszkert.u-szeged.hu/

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.