Bezár

Hírarchívum

SZTE JATIK

Az esztétikai fogászatról rendeznek konferenciát a TIK-ben

Az esztétikai fogászatról rendeznek konferenciát a TIK-ben

2011. április 14.
2 perc

A korszerű esztétikai fogászat módszereiről rendeznek háromnapos nemzetközi konferenciát csütörtöktől a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. A tudományos fórumon neves hazai és külföldi előadók és több mint harminc kiállító mutatja be a szakma újdonságait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tavaszi egészségügyi konferenciák sorából hagyományosan kiemelkedik a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának továbbképző rendezvénye. Az idei tanácskozás témájául az esztétikai fogászatot választották a szervezők. A terület egyre fontosabbá és népszerűbbé válik a fogászati ellátásban. Ezt felismerve indították el – a hazai egészségügyi felsőoktatásban egyedülálló módon – a szakmaterület szervezet oktatását a szegedi karon.

A társrendező Magyar Esztétikai Fogászati Akadémiának köszönhetően a világ vezető szakemberei tartanak előadást, közülük is kiemelkedik a pénteki nyitó referátumot tartó Nitzan Bichacho professzor. Az angolul szinkrontolmácsolással kísért előadásokon a mintegy négyszáz hazai és külföldi résztvevő megismerheti azokat a minimál invazív – vagyis a lehető legkisebb beavatkozással járó – megoldásokat, melyek valóban széppé tehetik a páciensek mosolyát.

A referátumok mellett gyakorlati képzéseken is részt vehetnek az érdeklődők a csütörtökön délelőtt kezdődő „hands on” kurzusokon. Ekkor fogászati eszközöket és kellékanyagokat forgalmazó cégek mutatják be elméletben és gyakorlatban a korszerű fogbeültetési és -helyreállítási módszereket. Az SZTE TIK bejárati átriumában és konferenciatermének előterében összesen harmincegy kiállító ismerteti meg a látogatókkal fogászati termékeit.

Az oktatáshoz kapcsolódik az a négy hazai fogorvos-tudományi kar hallgatói számára januárban Szegeden rendezett verseny, amely eredményhirdetését szombaton délben tartják. A leendő fogorvosoknak önként jelentkező pácienseken kellett esztétikai fogászati beavatkozásokat végrehajtaniuk, a munkát fényképekkel dokumentálták – ebből egy kamarakiállítás is látható lesz –, az pedig, hogy ki lett a legjobb a tanácskozás zárónapján derül ki.

A Perspektívák az esztétikai adhezív fogászatban című nemzetközi konferencia programja április 14. 10.30-kor a gyakorlatorientált „hands on” kurzusokkal kezdődik. A tudományos tanácskozás hivatalos megnyitója április 15-én 8.45-kor lesz az SZTE TIK kongresszusi termében. (Részletek a http://www.estheticsymposium.com címen.)

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek