SZTE Info

Tanévnyitó a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán

Szeptember 6-án elkezdődött a 2010-2011-es tanév a SZTE Mezőgazdasági Karán, ahol az idén 144 első évfolyamos hallgató kezdheti meg tanulmányait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hódmezővásárhelyen a Mozaik Kamarateremben tartott ünnepélyes tanévnyitón Dr. Bodnár Károly dékán köszöntötte a gólyákat. Beszédében kiemelte, hogy a diákok a Szegedi Tudományegyetem egy olyan karára nyertek felvételt, ahol a mezőgazdasági oktatás több mint száz évre tekint vissza. Az Intézmény változatos történelmi előzmények és fejlődés után nyerte el mai arculatát, és vált a Dél-Alföldi Régió egyik meghatározó agrár felsőoktatási intézményévé.

„Legyenek büszkék arra, hogy hazánk egyik legjobb vidéki egyetemének polgárai lehetnek. Teljesítsék kötelességeiket és éljenek jogaikkal. Ne feledjék, hogy az intézmény jó hírének és a diploma értékének megtartása csak az oktatók és a hallgatók közös erőfeszítése és szándéka által lehetséges” - mondta a Mezőgazdasági Kar dékánja.

A Kar célja, hogy színvonalas oktatással szilárd szakmai műveltséget, biztos alapkészségeket nyújtson a hallgatóinak, biztosítva számukra a versenyképességet a munkaerőpiacon, illetve a legtehetségesebbeknek a képességeiknek megfelelő továbbhaladást a mester és doktori képzés felé.

Végezetül a hallgatóknak tanulmányaikhoz kitartást és sok sikert, munkatársainak pedig további munkájukhoz erőt, jó egészséget kívánt.

A köszöntő után a gólyák fogadalmat tettek, majd a dékáni kézfogással megtörtént hallgatóvá fogadásuk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 29. 13:00 - 30. 16:30
 • február 1.
  10:00 - 13:00
 • február 4.
  18:00 - 19:00
  "Boldizsár Ildikó és a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért csoporthoz, és vállalták, hogy összegyűjtik a világ népmesekincséből azokat a meséket, amelyek a teremtett világ iránti felelősségről, az ember ezzel kapcsolatos feladatairól szólnak, hogy segítsenek a szülőknek, pedagógusoknak és mindnyájunknak a tudatosításban. Olyan meséket adnak közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon. Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük - összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után. Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle... De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség."
  Jegyár: kedvezményes 2.000 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.800 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 7.
  10:00 - 16:00
 • február 8.
  09:00 - 14:00