SZTE Info

I. Szegedi Gazdasági Konferencia

A Heti Válasz Kiadó és a Szegedi Tudományegyetem közösen szervezik az I. Szegedi Gazdasági Konferenciát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

fejlec

A Szegedi Tudományegyetem a Heti Válasz Kiadóval közösen rendezi meg 2010. szeptember 15-én az I. Szegedi Gazdasági Konferenciát a Novotel Hotel Konferencia-termében. A tanácskozásra elfogadta a meghívást Dr. Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára, Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke, Dr. Kiss Imre, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség elnöke, valamint előadást tart Prof. Dr. Lengyel Imre, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának intézetvezető egyetemi tanára.

A rendezvény célja kettős: egyrészt párbeszédet folytatni a régió gazdaságfejlesztési lehetőségeiről, az egyetem e folyamatban betöltött szerepéről, különös tekintettel az euroregionális összefogással Szegeden megvalósuló ELI-Extreme Light Infrastructure európai szuperlézer gazdaságélénkítő hatásaira, másrészt Szeged és a Dél-alföldi régió vállalkozásai számára képet adni a kormány gazdaságfejlesztési elképzeléseiről, a kis- és középvállalkozásokat érintő fejlesztéspolitikáról, az európai forrásokat kezelő szervezetek új pályázati stratégiájáról,

„A Szegedi Tudományegyetem azért vállalt szerepet a konferencia rendezésében, mert a térség fejlődése szempontjából rendkívül fontosnak tartjuk az egyetemi tudásbázis nyújtotta lehetőségek és a kormányzati fejlesztési politika összehangolását, az ehhez szükséges párbeszédet, és a kis- és középvállalkozások bekapcsolását az innovációs folyamatokba” – mondta Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

A konferencia 2010. szeptember 15-én kerül megrendezésre a szegedi Novotel Hotel konferencia-termében, amelyre regisztrálni a konferencia@hetivalasz.hu e-mail címen lehet.

A rendezvény meghívója innen tölthető le.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 29. 13:00 - 30. 16:30
 • február 1.
  10:00 - 13:00
 • február 4.
  18:00 - 19:00
  "Boldizsár Ildikó és a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért csoporthoz, és vállalták, hogy összegyűjtik a világ népmesekincséből azokat a meséket, amelyek a teremtett világ iránti felelősségről, az ember ezzel kapcsolatos feladatairól szólnak, hogy segítsenek a szülőknek, pedagógusoknak és mindnyájunknak a tudatosításban. Olyan meséket adnak közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon. Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük - összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után. Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle... De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség."
  Jegyár: kedvezményes 2.000 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.800 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 7.
  10:00 - 16:00
 • február 8.
  09:00 - 14:00