SZTE Info

I. Szegedi Gazdasági Konferencia

A Heti Válasz Kiadó és a Szegedi Tudományegyetem közösen szervezik az I. Szegedi Gazdasági Konferenciát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

fejlec

A Szegedi Tudományegyetem a Heti Válasz Kiadóval közösen rendezi meg 2010. szeptember 15-én az I. Szegedi Gazdasági Konferenciát a Novotel Hotel Konferencia-termében. A tanácskozásra elfogadta a meghívást Dr. Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára, Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke, Dr. Kiss Imre, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség elnöke, valamint előadást tart Prof. Dr. Lengyel Imre, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának intézetvezető egyetemi tanára.

A rendezvény célja kettős: egyrészt párbeszédet folytatni a régió gazdaságfejlesztési lehetőségeiről, az egyetem e folyamatban betöltött szerepéről, különös tekintettel az euroregionális összefogással Szegeden megvalósuló ELI-Extreme Light Infrastructure európai szuperlézer gazdaságélénkítő hatásaira, másrészt Szeged és a Dél-alföldi régió vállalkozásai számára képet adni a kormány gazdaságfejlesztési elképzeléseiről, a kis- és középvállalkozásokat érintő fejlesztéspolitikáról, az európai forrásokat kezelő szervezetek új pályázati stratégiájáról,

„A Szegedi Tudományegyetem azért vállalt szerepet a konferencia rendezésében, mert a térség fejlődése szempontjából rendkívül fontosnak tartjuk az egyetemi tudásbázis nyújtotta lehetőségek és a kormányzati fejlesztési politika összehangolását, az ehhez szükséges párbeszédet, és a kis- és középvállalkozások bekapcsolását az innovációs folyamatokba” – mondta Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

A konferencia 2010. szeptember 15-én kerül megrendezésre a szegedi Novotel Hotel konferencia-termében, amelyre regisztrálni a konferencia@hetivalasz.hu e-mail címen lehet.

A rendezvény meghívója innen tölthető le.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.