SZTE Info

Egyetemi nyílt napok

Érettségi előtt állsz? Tudod már, hova tovább, vagy még nincs konkrét elképzelésed? Biztosra akarsz menni a jelentkezésnél? Ha legalább az egyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor itt a helyed!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Országosan több mint tíz helyszínen várja a középiskolásokat az SZTE Road Show, ahol nem csak kiadványok útján ismerheted meg az egyetemi karokat, hanem maguk az egyetemisták mesélnek azok előnyeiről és nehézségeiről. Megtudhatod, hogy az egyes szakok milyen lehetőséget tartogatnak számodra, és segítséget is kaphatsz, hogy, a hozzád legközelebb állót megtaláld. Ezen kívül, jó tanácsokkal is várunk, hogy hogyan emelkedj ki a tömegből, ha nem csak szürke egér szeretnél lenni.

Az SZTE egyetemi nyílt napjai itt érhetők el!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.