SZTE Info

A SZTE Zeneművészeti Kar Kamarazene Tanszékének hatalmas sikere

Az elmúlt hétvégén - március 5-6-7-én - Debrecenben megrendezett VII. Országos Dohnányi Ernő Egyetemi Vonós Kamarazene Verseny eredménye arany betűkkel kerül be a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának történetébe.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén Endrei Eszter, Nyári Gábor, Pesti Ágota, Siklósi Nóra, Miron Andrea, Keszera Ágnes és Kárász András képviselte a ZMK-t a rangos megmérettetésen.
A kiváló művészekből álló zsűri a 25 produkció közül 3 kiemelt nívódíjat osztott ki, s ebből kettőt a ZMK versenyzői nyertek el. A vasárnap délelőtti gálakoncerten Veress Sándor Vonóstrió tételét és Sosztakovics op. 8. vonósnégyesét nagy ünneplés közepette adták elő.
A szegedi versenyzők felkészítő tanárai Masopust Péter és Kosztándi István voltak.

Teljesítményükhöz őszinte szeretettel gratulálunk!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.