Bezár

Hírarchívum

Az SZTE csatlakozott az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetséghez

Az SZTE csatlakozott az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetséghez

2010. május 14.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tiszteletbeli tagként csatlakozott az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetséghez.

A Szövetséget az hívta életre, hogy a mérnökhallgatók létszáma évről évre egyre kevesebb, ugyanakkor az ilyen képesítésű szakemberekre nagy szükség van Magyarországon. A pályakezdő mérnökök felkészültsége messze elmarad a cégek elvárásaitól.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség négy munkacsoportból áll, melyek különböző területeken látják el a feladataikat. Ezek a következők:

1. a természettudományi, a nyelvi és a számítástechnikai oktatás fejlesztése, a hiányosságok feltárása és a kidolgozott módszerek népszerűsítése a középiskolai képzésben,

2. a felsőoktatási intézmények nyelvi, számítástechnikai képzésének, a hallgatók kommunikációs készségének fejlesztése, az oktatás gyakorlat-orientáltabbá tétele, az oktatók folyamatos továbbképzésének segítése,

3. a mérnökszakma népszerűbbé tétele, a társadalmi megbecsülés mértékének növelése,

4. a hazai és nemzetközi társszervezetekkel való folyamatos kapcsolattartás, melynek célja, hogy a szövetség által kialakított mérnökképzési stratégia megvalósításához szükséges jogszabályi változásokat elérje az oktatási rendszer, a gyakorlati képzések, a képzési kvóták és az oktatás pénzügyi finanszírozása területén.

 

A szövetség elnöksége tiszteletbeli tagnak azt a személyt ill. szervezetet kéri fel, aki a térség oktatásának fejlesztését, vagy a szövetség munkáját kiemelten segíti. A SZTE tiszteletbeli tagságát a IV. Magyar Műszaki Értelmiség Napjának keretében ma jelentik be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek