Bezár

Hírarchívum

Fogadjon örökbe egy közterületet! - A SZTE JGYPK elsőként csatlakozott az akcióhoz

Fogadjon örökbe egy közterületet! - A SZTE JGYPK elsőként csatlakozott az akcióhoz

2010. május 12.
1 perc

 

Egyedülálló országos programot indít természeti értékeink megőrzéséért, a városi közterületek állapotának javításáért a Szegedi Környezetgazdálkodási Non-profit Kft. A cég által 2010. május 12-én bejelentett kezdeményezés lényege, hogy vállalatok, intézmények, szervezetek és magánszemélyek fogadhatnak örökbe egy-egy parkot, teret, vagy utcát és vállalják, hogy valamilyen módon hozzájárulnak annak fenntartásához, esetleg az örökbefogadott közterületet rendszeresen rendbe teszik. Az első „árva terület”, a szegedi Stefánia park már gazdára is talált: a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara és annak Hallgatói Önkormányzata fogadta örökbe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

 

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar az első intézmény, amely gondjaiba fogadott egy közterületet 2010. május 12-én. A szegedi Stefánia park a Szegedi Környezetgazdálkodási Non-profit Kft. Fogadjon örökbe egy közterületet! címmel indított országos kezdeményezésű kampányának első lépéseként került a Kar gondozása alá.

A két intézmény megállapodásának köszönhetően a pedagógusképző hallgatókat, a Környezetgazdálkodási Kft. pedig a szükséges infrastruktúrát biztosítja a rendszeres szemétszedéshez és parkgondozáshoz, hasonlóan ahhoz az állatkertekben megszokott örökbefogadási eljárási módszerhez, mikor egy magánszemély egy állat etetéséhez, életkörülményeinek javításához járul hozzá. Az első nagytakarítási akcióra már a bejelentés apropóján sor került, és terveik szerint negyedévente megismétlik a teljes terület rendbe tételét.

A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a cég hosszú távon együttműködik továbbá a környezetvédelmi oktatás és kutatás színvonalának növelése érdekében is. Ennek értelmében a Non-profit Kft. többek között részt vállal a gyakorlati képzésben, üzemlátogatásokat, helyszíni bemutatókat szervez, fogadja a szakdolgozó hallgatókat és egy pénzjutalommal járó díjat alapít A környezetvédelemért címmel, melyet évente a Kar egy hallgatója nyerhet el pályázat útján.


További információk: Keczer Gabriella sajtószóvivő 30/9351457

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek