SZTE Info

Kitüntetések az SZTE dolgozóinak

A közelmúltban a Szegedi Tudományegyetem két oktatója, Dr. Kemény Lajos, és Dr. Pál József is kitüntetésben részesült.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2010. július 1-én, Semmelweis Ignác születése napja alkalmából Batthyány-Strattmann László-díjat vett át Dr. Kemény Lajos tanszékvezető egyetemi tanár (Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika).

2010. július 4-én Dr. Pál József tanszékvezető egyetemi tanár (Bölcsészettudományi Kar Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék) Pescarában megkapta a XXXVII. Nemzetközi Ennio Flaiano-díjkiosztó keretében a kilencedik alkalommal odaítélt Italianisztika Díjat az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent Dante. Szó, szimbólum, realizmus a középkorban című monográfiájáért.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  • december 9. 08:00 - 20. 23:59
  • 2019. december 23. 08:00 - 2020. január 1. 00:00
  • 2020. január 8.
    17:00 - 18:30
    Ha kell, elájulnak, zokognak vagy órákig fekszenek a romok alatt a Magyar Imitációs Egyesület önkéntesei, hogy a mentő- és rendvédelmi szervek emberei gyakorolhassák rajtuk az elsősegélynyújtást. Szokatlan munkájuk életeket menthet – erről mesélnek vendégelőadóként az SZTE Junior Akadémiai Esték soron következő előadásán.