SZTE Info

Kitüntetések az SZTE dolgozóinak

A közelmúltban a Szegedi Tudományegyetem két oktatója, Dr. Kemény Lajos, és Dr. Pál József is kitüntetésben részesült.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2010. július 1-én, Semmelweis Ignác születése napja alkalmából Batthyány-Strattmann László-díjat vett át Dr. Kemény Lajos tanszékvezető egyetemi tanár (Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika).

2010. július 4-én Dr. Pál József tanszékvezető egyetemi tanár (Bölcsészettudományi Kar Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék) Pescarában megkapta a XXXVII. Nemzetközi Ennio Flaiano-díjkiosztó keretében a kilencedik alkalommal odaítélt Italianisztika Díjat az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent Dante. Szó, szimbólum, realizmus a középkorban című monográfiájáért.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.