SZTE Info
Kiricsi_professzor

Elhunyt Prof. Dr. Kiricsi Imre

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Prof. Dr. Kiricsi Imre, a Szegedi Tudományegyetem kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettese, a Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Tanszékcsoport Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára 2010. július 11-én elhunyt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tudományos aktivitás és a hazai nemzetközi kutatói kapcsolatai mellett a tudományos eredmények gyakorlati alkalmazásai is az érdeklődése középpontjában volt, ezért lett 2007. április 1-től megbízott, majd 2007. július 1-től Kutatásfejlesztési és Innovációs rektorhelyettes.

Kezdeményezője, létrehozója és aktív gyarapítója volt a SZTE szabadalmi portfóliójának.

A Környezet- és Nanotechnogiai Regionális Egyetemi Tudásközpont tudományos igazgatójaként számos sikeres kutatási téma, ipari kapcsolat kezdeményezője, szervezője volt.

DEAK Kooperációs Kutatási Nonprofit Zrt. Stratégiai Irányító Bizottságának elnökeként a kutatóközpont átalakításában, továbbéltetésében meghatározó szerepe volt.

TÁMOP 4.2.1.B Társadalmi Megújulás Operatív Program: SZTE Kutatóegyetemi Kiválósági Központ tudományos igazgatójaként (operatív irányítás) a pályázat szakmai előkészítésében, a résztvevőkkel való konszenzus kialakításában megfontoltsága, tekintélye tette lehetővé a sikeres munkát.

Az Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék által összeállított nekrológot ide kattintva olvashatják el.

 

Az elhunytat a Szegedi Tudományegyetem saját halottjának tekinti.

 

Kiricsi professzor úr temetésére 2010. július 21-én, szerdán 13 órakor kerül sor a katolikus egyház szertartása szerint, a Belvárosi temető (Szeged, Bajai út) ravatalozójából.

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  • december 9. 08:00 - 20. 23:59
  • 2019. december 23. 08:00 - 2020. január 1. 00:00
  • 2020. január 8.
    17:00 - 18:30
    Ha kell, elájulnak, zokognak vagy órákig fekszenek a romok alatt a Magyar Imitációs Egyesület önkéntesei, hogy a mentő- és rendvédelmi szervek emberei gyakorolhassák rajtuk az elsősegélynyújtást. Szokatlan munkájuk életeket menthet – erről mesélnek vendégelőadóként az SZTE Junior Akadémiai Esték soron következő előadásán.