Bezár

Hírarchívum

Kiricsi_professzor
Elhunyt Prof. Dr. Kiricsi Imre

Elhunyt Prof. Dr. Kiricsi Imre

2010. július 12.
1 perc

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Prof. Dr. Kiricsi Imre, a Szegedi Tudományegyetem kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettese, a Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Tanszékcsoport Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára 2010. július 11-én elhunyt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tudományos aktivitás és a hazai nemzetközi kutatói kapcsolatai mellett a tudományos eredmények gyakorlati alkalmazásai is az érdeklődése középpontjában volt, ezért lett 2007. április 1-től megbízott, majd 2007. július 1-től Kutatásfejlesztési és Innovációs rektorhelyettes.

Kezdeményezője, létrehozója és aktív gyarapítója volt a SZTE szabadalmi portfóliójának.

A Környezet- és Nanotechnogiai Regionális Egyetemi Tudásközpont tudományos igazgatójaként számos sikeres kutatási téma, ipari kapcsolat kezdeményezője, szervezője volt.

DEAK Kooperációs Kutatási Nonprofit Zrt. Stratégiai Irányító Bizottságának elnökeként a kutatóközpont átalakításában, továbbéltetésében meghatározó szerepe volt.

TÁMOP 4.2.1.B Társadalmi Megújulás Operatív Program: SZTE Kutatóegyetemi Kiválósági Központ tudományos igazgatójaként (operatív irányítás) a pályázat szakmai előkészítésében, a résztvevőkkel való konszenzus kialakításában megfontoltsága, tekintélye tette lehetővé a sikeres munkát.

Az Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék által összeállított nekrológot ide kattintva olvashatják el.

 

Az elhunytat a Szegedi Tudományegyetem saját halottjának tekinti.

 

Kiricsi professzor úr temetésére 2010. július 21-én, szerdán 13 órakor kerül sor a katolikus egyház szertartása szerint, a Belvárosi temető (Szeged, Bajai út) ravatalozójából.

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek