SZTE Info
rektor_alairas_meret

Közel egymilliárdos beruházás indul az SZTE-n

Aláírták a Mérnöki Kar új épületének építési szerződését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több mint 900 millió forint az összege annak a szerződésnek, amelyet 2010. január 13-án írt alá Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Szalados László, a KÉSZ ZRt. vezérigazgatója. A közbeszerzési eljárás keretében KÉSZ lesz ugyanis az SZTE Mérnöki Kar új épületének építõje.

A beruházás a TIOP-1.3.1 „A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése” c. pályázat támogatásával valósul meg. Mérnöki Kar alapvető gyakorlati oktatási terei, a gyakorlati tanszékekkel, illetve számos laborral együtt a Moszkvai krt. 9. szám alatt kerülnek kiépítésre az ott meglévő jelenlegi épülettömbben részleges funkcióváltással és a 9. sz. alatti telken új ingatlan építésével, mely a gyakorlati képzéssel foglalkozó szaktanszékek, laborok, oktatási terek elhelyezésére szolgál majd.

rektorAz új létesítmény hasznos alapterülete több mint 3 ezer négyzetméter lesz, a szerződés főösszege: bruttó 917.364.371 forint. A munkálatok a szerződéskötést követő 45 napon belül elkezdődnek, a teljesítési határidő 245 nap.

nfu2 eu_erfa umft

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.