SZTE Info

SZTE_Jotekony_Mikulas_2009

Jótékonysági Mikulás-ünnepséget rendeztek a TIK-ben

A Szegedi Tudományegyetem és a Rotaract Club Szeged idén harmadik alkalommal rendezte meg közös Egyetemi Jótékonysági Mikulás-ünnepségét a hátrányos helyzetű, állami gondozásban nevelkedő és fogyatékkal élő gyermekek részére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A december 3-i rendezvényen tizenegy intézmény mintegy kétszáz meghívottja vett részt a TIK-be. A szervezésben részt vett még a Hallgatói és Közkapcsolati Igazgatóság, a Kulturális Iroda, az Alma Mater, valamint a TIK munkatársai.

Görög Márta hallgatói és közkapcsolati igazgató a SZTE részéről, valamint Keresztúri Márk, a Rotaract Club Szeged elnöke nyitották meg az ünnepséget. Az Universitas Szimfonikus Zenekar koncertjét követően a Szegedi Egyetemi Színház A félszárnyú tündérek völgye című darab rövidített változatát adta elő. Székely Erika és Várkonyi Tibi Mikulás-váró koncertjén a gyerekek már boldogan tapsoltak, nem egy fiatal táncolt és énekelt is. Kisvártatva – az őt szólító dalra – megérkezett a Mikulás is. Mivel ebben az évben mindenki jól viselkedett, boldogan vihette haza a kiérdemelt Mikulás-csomagokat.  

SZEGY

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.