SZTE Info
tik2

SZTE mobilszolgáltató-átállás tudnivalók

A Szegedi Tudományegyetem mobiltelefon-átállásának folyamata lezárult.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyetemi vezetékes telefonmellékek mobil hívószáma már megváltozott. Az eddigi számmező (30/805-4000-től 30/8056999-ig) helyett a 70/439-1000-től 70/439-6999-ig számok hívhatók (tehát pl. az 5001 mellék hívása bármely mobiltelefonról 70/439-5001).

Az egyetemi tulajdonú mobiltelefon-készülékek átállására augusztus 5-én kerül sor. Az átállás kényelmetlenségeinek csökkentése érdekében minden érintett sms-értesítést kap a szolgáltatótól az átállást megelőzően.
Az egyetem azon polgárai, akik a T-mobil mátrixszolgáltatásánál maradnak, az átállást követően már nem tudják majd ingyenesen hívni az egyetemi mobilkészülékeket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.