SZTE Info
tik2

Az SZTE Szenátusának határozata az egyetem és a politika kapcsolatáról

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2010. április 6-i ülésén 42/2010. számú SZ-határozatában nyílt szavazással, 43 igen, 0 nem, 1 tartózkodom szavazattal a következő nyilatkozatot teszi:

Az országgyűlési és a helyi, illetve intézményi választások időszakának politikailag felfokozódó hangulatában a Szenátus szükségesnek látja kinyilvánítani, hogy elutasít minden olyan törekvést, ami az egyetem átpolitizálását célozza, és egyben kinyilvánítja azon meggyőződését, hogy a rektorválasztás időszakában is az elkötelezett, tisztességes, felelősségteljes, etikus, nemes versengésnek és korrektségnek kell érvényesülnie.

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.