Bezár

Hírarchívum

Szakmai nap a speciális képzési igényű hallgatókért

Szakmai nap a speciális képzési igényű hallgatókért

2009. szeptember 19.
1 perc
„Speciális képzési igényű hallgatók integrációja” címen szakmai napot szervez az SZTE Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottsága szeptember 24-én (csütörtökön) a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A szeptember 24-én 9.30-kor kezdődő programok célja, hogy felhívják a Szegedi Tudományegyetemen tanuló hallgatók és oktatók figyelmét azokra a módszertani lehetőségekre, szolgáltatásokra, melyekkel teljesebbé válnak a speciális képzési igényű hallgatók tanulási lehetőségei. A résztvevők megismerhetik a mozgás-, hallás-, látássérült és tanulási zavarral küzdő fiatalok speciális képzési igényeit, és információt kaphatnak a segítés lehetséges formáiról is. Számos szemléltető eszközzel és szimulációs gyakorlattal közelebb kerülhetnek az érintettekhez. A programot kiemelten ajánlják pedagógus- és gyógypedagógus-hallgatóknak, mivel az elméleti ismereteken túl a program gyakorlati részekkel is szolgál, illetve minden témához kapcsolódóan lehetőség lesz beszélgetésre, vélemény- és tapasztalatcserére.
A program része a Fogyatékosságtörténeti vándorkiállítás, ahol az érdeklődők fogyatékossággal élő személyekhez való viszonyulás társadalomtörténeti feltáró munkaanyagával ismerkedhetnek meg. A kiállítás megnyitója szeptember 22-én (kedden) 16 órakor lesz az SZTE TIK átriumában. A kiállítást megnyitja: Könczei György egyetemi tanár. A tárlat október 2-ig lesz látható.
Részletes program, további információ: www.sansz.hu és www.eletv.u-szeged.hu. A programmal kapcsolatos kérdéseket a következő elérhetőségen várják: esely@eletv.u-szeged.hu.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek