Bezár

Hírarchívum

DSC_2748_2
Minden eddiginél sikeresebb felvételi az SZTE-n

Minden eddiginél sikeresebb felvételi az SZTE-n

2009. szeptember 02.
1 perc
Az eredményesen pótfelvételizőkkel együtt több mint 9200 elsőéves hallgató kezdheti meg felsőfokú tanulmányait szeptembertől a Szegedi Tudományegyetemen.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Sikeresen zárta az augusztus végén befejeződött pótfelvételi időszakot is a Szegedi Tudományegyetem: a korábban felvett 7925 hallgató és a 221 keresztféléves diák mellett az előzetes várakozásokhoz képest jóval nagyobb számú, újabb 1073 elsős nyert felvételt a vidék legnépszerűbb felsőoktatási intézményébe. A pótfelvételi során valamennyi kar tovább tudta növelni hallgatói létszámát. A legtöbben az Állam- és Jogtudományi, illetve a Juhász Gyula Pedagógusképző Karra kerültek be: 257, illetve 251 fő, de a Bölcsészettudományi Kar is 187 új gólyát fogadhat.

A tavalyihoz képest 33%-kal több hallgató jutott be pótfelvételivel az SZTE-re: 2008-ban 804-en jártak sikerrel. Összességében is páratlanul eredményes, országos szinten is kiemelkedő felvételi időszakot tudhat maga mögött az egyetem: a 2008-ban tanulmányait megkezdő 7357 elsőssel szemben most szeptembertől 9219 újdonsült szegedi egyetemista ül a padokba, ami 25%-os növekedést jelent. Mindez rekordnak számít a Szegedi Tudományegyetem történetében, soha még ennyi elsős diákot nem fogadhatott az intézmény.

A legtöbb elsős egyébként a Természettudományi és Informatikai Karra (2257 fő), a Juhász Gyula Pedagógusképző Karra (2021 fő), valamint a Bölcsészettudományi Karra (a Budapesti Médiaintézettel együtt 1888 fő) nyert felvételt.
A Szegedi Tudományegyetem ünnepélyes tanévnyitójára szeptember 5-én (szombaton) 10 órai kezdettel kerül sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek