SZTE Info

Közgázos Vitaülések

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A „Külföldi részvétel az egyetemek és az ipar közötti együttműködésben” témakörében tartják meg a Közgázos Vitaülések aktuális rendezvényét szeptember 24-én 15 órai kezdettel. Vitaindító előadást tart Inzelt Annamária, a Pénzügykutató Zrt. Innovációs Kutató Központ alapítója és igazgatója, az MTA doktora, amely után a beszélgetés a megjelentek aktív részvételével folytatódik.
Szervezők: a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Közgazdaságtani és
Gazdaságfejlesztési Intézete, valamint a MTA Szegedi Területi Bizottságának Gazdaságtudományi Szakbizottsága.
A vitaülés helye: az SZTE Gazdaságtudományi Karának díszterme (Kálvária sgt. 1., I. emelet).
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.