Bezár

Hírarchívum

Energia és egészség

Energia és egészség

2009. szeptember 22.
1 perc
Az EDF Energia Hungaria Kft. 10 millió forintos adománya tette lehetővé az SZTE Sebészeti Klinika ötödik műtőjének és intenzív osztályának klimatizálását.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Lázár György egyetemi tanár, a klinika vezetője a beruházás szeptember 21-i átadásakor elmondta, az energetikai cég támogatásának köszönhetően immár az intézmény összes műtője klimatizált, s a hatágyas intenzív osztályon is korszerű és takarékos rendszer biztosítja a hűtését. A fejlesztés nem csak a dolgozók és a páciensek komfortját növeli, de az ellátás biztonságát is javítja.
A szegedi egészségügyi integrációt követően két részlegen működő százharminc ágyas klinikán évente több mint négyezer műtétet végeznek el.
Christophe Espert, a villamosenergia-kereskedő cég ügyvezető igazgatója elmondta, az EDF Energia Hungaria Kft. számára a most elkészült beruházás a harmadik program, amelyben ötvözték a társadalmi felelősségvállalást és az energiahatékonyságot. Tavaly a békéscsabai Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet központi klimatizáló rendszerének felújítását finanszírozták, idén nyáron pedig az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika hűtési rendszerének kialakítását támogatták 20 millió forinttal.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek