SZTE Info

„Golyóbis” avagy ritkaságok tűzben-vízben, kőben fában

A Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya és az SZTE TTIK Földrajzi és Földtani Tanszékcsoportjának szervezésében az egyetemi tanév szorgalmi időszakában, minden hónap utolsó csütörtökén előadóesteket szervez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A következő előadás 2009. november 26-án 17:0-kor lesz, melyen az előadást Fábián Tamás (SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatika Tanszék) tartja AZ EZERARCÚ „GOLYÓBIS” AVAGY RITKASÁGOK TŰZBEN-VÍZBEN, KŐBEN FÁBAN VÁLOGATÁS KEDVENC FELVÉTELEIMBŐL címmel.

Az Előadás helyszíne: Szeged, Egyetem u. 2-6. Ady-téri épület III. emelet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.