SZTE Info

„Golyóbis” avagy ritkaságok tűzben-vízben, kőben fában

A Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya és az SZTE TTIK Földrajzi és Földtani Tanszékcsoportjának szervezésében az egyetemi tanév szorgalmi időszakában, minden hónap utolsó csütörtökén előadóesteket szervez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A következő előadás 2009. november 26-án 17:0-kor lesz, melyen az előadást Fábián Tamás (SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatika Tanszék) tartja AZ EZERARCÚ „GOLYÓBIS” AVAGY RITKASÁGOK TŰZBEN-VÍZBEN, KŐBEN FÁBAN VÁLOGATÁS KEDVENC FELVÉTELEIMBŐL címmel.

Az Előadás helyszíne: Szeged, Egyetem u. 2-6. Ady-téri épület III. emelet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.