SZTE Info

Fórum középiskolai tanároknak

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara 2009. november 6-án negyedik alkalommal tartja meg az évente megrendezésre kerülő Középiskolai tanári fórum elnevezésû rendezvényét a bázisiskolái tanárai számára.

Ennek keretében évrõl-évre vendégül látja a középiskolákban oktató kollégákat a Karon és tájékoztatja õket a felsõoktatásban történt változásokról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tanari_forum_2008.11.07._058Ezzel párhuzamosan harmadik éve hirdeti meg a Kutatóiskolai pályázati programot az ország valamennyi középiskolája számára, melynek nyertesei - a kutatásra fordítható pénzjutalom mellett -egy tanéven keresztül használhatják a "TTIK kutatóiskolája" címet.

A Kar tavaly óta a Kutatóiskolai pályázatok nyerteseinek bemutatkozását beillesztette a középiskolai tanári fórum programjába. A rendezvény nagyon sikeres, a középiskolás diákok kutatási eredményei rendkívül hasznosak és érdekesek.

 

Meghívó és program

Kutatóiskolák bemutatkozásának sorrendje

Kutatóiskolai rangsor

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.