SZTE Info

Véget ért a kari kosárbajnokság

A férfiaknál a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, a nőknél az Állam- és Jogtudományi Kar gárdája nyerte meg a Szegedi Tudományegyetem kari kosárlabda-bajnokságát.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A hölgyek döntőjében az ÁJTK 37-31-re múlta felül a TTIK-sokat. A győztesek: Újvárosi Ivett, Szőnyi Adrienn, Fülöp Dóra, Rabb Enikő, Kamenszky Petra, Lódi Petra. Edző: Davletov Szurázs. A végeredmény: 1. ÁJTK, 2. TTIK, 3. JGYPK.

Az uraknál a JGYPK a TTIK-t verte meg a fináléban 42-39-re. A győztes csapat tagjai: Fekete Imre, Fenyves Roland, Török Zsolt, Kovács Gergely, Vasas Péter, Hajdú Zoltán Izbéki Zoltán, Szanyi Gergő, Venczel Gergő, Marianusics Gergő, Szabó Attila, Szabó László. Edző: Szablics Péter. A végeredmény: 1. JGYPK, 2. TTIK, 3. ÁJTK.

A döntők napján összecsapott egymással a tanárok és a diákok válogatottja is. A jó hangulatú, közel 100 néző előtt lejátszott meccset meglepetésre az oktatók nyerték meg 56-44-re.

További jó kosaras hír, hogy az SZTE két férficsapata végzett az első két helyen az Universitas Kupa országos döntőjében Miskolcon. A zsákoló versenyt Száraz Tamás (TTIK) nyerte, Szablics Péter (JGYPK) második lett. A hárompontosdobó-versenyben is Száraz Tamás bizonyult a legjobbnak.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.