SZTE Info

Véget ért a kari kosárbajnokság

A férfiaknál a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, a nőknél az Állam- és Jogtudományi Kar gárdája nyerte meg a Szegedi Tudományegyetem kari kosárlabda-bajnokságát.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A hölgyek döntőjében az ÁJTK 37-31-re múlta felül a TTIK-sokat. A győztesek: Újvárosi Ivett, Szőnyi Adrienn, Fülöp Dóra, Rabb Enikő, Kamenszky Petra, Lódi Petra. Edző: Davletov Szurázs. A végeredmény: 1. ÁJTK, 2. TTIK, 3. JGYPK.

Az uraknál a JGYPK a TTIK-t verte meg a fináléban 42-39-re. A győztes csapat tagjai: Fekete Imre, Fenyves Roland, Török Zsolt, Kovács Gergely, Vasas Péter, Hajdú Zoltán Izbéki Zoltán, Szanyi Gergő, Venczel Gergő, Marianusics Gergő, Szabó Attila, Szabó László. Edző: Szablics Péter. A végeredmény: 1. JGYPK, 2. TTIK, 3. ÁJTK.

A döntők napján összecsapott egymással a tanárok és a diákok válogatottja is. A jó hangulatú, közel 100 néző előtt lejátszott meccset meglepetésre az oktatók nyerték meg 56-44-re.

További jó kosaras hír, hogy az SZTE két férficsapata végzett az első két helyen az Universitas Kupa országos döntőjében Miskolcon. A zsákoló versenyt Száraz Tamás (TTIK) nyerte, Szablics Péter (JGYPK) második lett. A hárompontosdobó-versenyben is Száraz Tamás bizonyult a legjobbnak.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében