Bezár

Hírarchívum

SZTE JATIK
Tavaszi Szél Konferencia - 2009.

Tavaszi Szél Konferencia - 2009.

2009. május 25.
1 perc
Tavaszi Szél elnevezéssel rendeztek konferenciát 2009. május 21-24-én az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 
Az évente megrendezésre kerülő program hagyományosan teret biztosít a fiatal hazai kutatók számára, hogy tudományterületenként külön szekciókban neves hazai egyetemi előadók vezetésével tartsák meg kutatásterületükhöz kapcsolódó előadásukat. Az idei konferenciát május 21-én, csütörtökön 17 órakor Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és dr. Kocsis Miklós, a DOSZ elnöke nyitotta meg.
 
A megnyitót követő kerekasztal beszélgetés fő témája a következő volt: A doktori képzés Magyarországon a doktoranduszok szemével. A találkozó alkalmával meghallgatták a szlovákiai és romániai doktoranduszok beszámolóját és elhangzottak a doktori képzések átalakítására vonatkozó javaslatok is. A beszélgetésen részt vett Prof. Dr. Szabó Gábor az SZTE rektora és Dr. Klukovits Lajos az SZTE Doktori Intézetének igazgatója, az eseményt celebrálta Dr. Kocsis Miklós a DOSz elnöke.
 
A fiatal kutatók számára szervezett négy napos konferencián a gazdaságtudományok, az agrártudományok, a műszaki tudományok, a vallás- és jogtudományok, a társadalomtudományok, és a hadtudomány területén kilenc szekcióban, 66 doktorandusz hallgatótól hangzottak el előadások.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek