Bezár

Hírarchívum

tik2
Tavaszi Szél Konferencia az SZTE-n

Tavaszi Szél Konferencia az SZTE-n

2009. május 22.
2 perc

A Doktoranduszok Országos Szövetsége Május 21-24. között 12. alkalommal rendezi meg hagyományos éves konferenciáját, melynek idei házigazdája a Szegedi Tudományegyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Tavaszi Szél konferencia hagyományosan teret biztosít a fiatal hazai kutatók számára, hogy tudományterületenként külön szekciókban neves hazai egyetemi előadók vezetésével tartsák meg kutatásterületükhöz kapcsolódó előadásukat. Az idei konferenciát május 21-én, csütörtökön Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és dr. Kocsis Miklós, a DOSz elnöke nyitotta meg.

A fiatal kutatók számára szervezett konferencia keretében a gazdaságtudományok, az agrártudományok, a műszaki tudományok, a vallás- és jogtudományok, a társadalomtudományok, és a hadtudomány területén hangzanak el előadások 66 doktorandusz hallgatótól. A konferencia kilenc szekciójának előadásait a szervezők kiadványkötetben is publikálják.

Dr. Kocsis Miklós, a DOSz elnöke elmondta: "Az idei konferencia különösen fontos számunkra, mert a megnyitóján került sor a DOSz Publikációs Pályázatának eredményhirdetésére is. A publikációs pályázattal nem titkolt szándékunk volt, hogy fórumot teremtsünk a doktori képzés elméleti és gyakorlati jellegű problémáinak megvitatására. A megszületett pályaművek és szakértői publikációk egyben a doktori képzés egészének felülvizsgálatát, megújulását célzó írások, a tanulmánykötetet diszkusszió alapnak tekintjük."

A Publikációs pályázatra írott cikkeket, illetve poszter-összefoglalókat az Országos Doktori Tanács által kijelölt lektorok, az MTA Bolyai János Ösztöndíjasok Akadémiai Klubjának tagjai, valamint a szövetség által felkért professzorok lektorálták.

A Tavaszi Szél Konferencia együttműködői: a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Doktori Bizottsága és az Országos Doktori Tanács.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek