Bezár

Hírarchívum

Országos vívóversenyt rendezett az SZTE

Országos vívóversenyt rendezett az SZTE

2009. május 19.
1 perc
Szeged rendezte a Fülöp Mihály Magyar Kupa 2008/2009. évi országos vívó versenysorozatának Újonc Országos Bajnokságát a hét végén a Topolya sori csarnokban, ahol 12 csapat közel 100 tőrözője lépett a pástra. A szegedi színeket az SZTE Vívó Klub öt fiatalja képviselte.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Drevenka Péter, az SZTE Vívó Klub vezetőedzője elmondta: A szegediek közül Bakó Tamás a legjobb 16-ban, Hollós Tamás és Hegedűs Barnabás a legjobb 32-ben, Márta Levente és Sike József a legjobb 64-ben búcsúzott a küzdelmektől egyéniben.

A kupára a szegediek mellett érkeztek versenyzők Hódmezővásárhelyről, Zalaegerszegről, Dabasról, Veresegyházáról és természetesen jelen voltak a budapesti klub tőrözői is.

„Kiemelendő, hogy a korosztálytól még 1-2 évvel fiatalabb Márta Levente 9-8 ra, míg Hollós Tamás 15-13-ra maradt alul ellenfelével szemben. Az egyéni eredmények alapján a vasárnapi csapatrangsorban a 4. helyre kvalifikálták magukat a fiúk, így a legjobb nyolcba jutásért nem kellett vívni. A negyeddöntőben ugyan kikaptunk a Törekvés második gárdájától, de utána kétszer is nyertünk, így a nagyszerű 5. helyet szereztük meg. Minden csapattagot, Bakó Tamást (edző: Kiss Tibor), Hegedűs Barnabást (edző: Kiss Tibor), Hollós Tamást (edző: Drevenka Péter), Sike Józsefet (edző: Kiss Tibor) és Márta Leventét (edző: Drevenka Péter) is dicséret illet.”
D. Cs.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek