Bezár

Hírarchívum

alairas
Fotó: Kukucska András
A miniszterelnök jelenlétében került szignó az SZTE pályázatára

A miniszterelnök jelenlétében került szignó az SZTE pályázatára

2009. május 26.
2 perc
Bajnai Gordon miniszterelnök jelenlétében került aláírásra az a szerződés, amely a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében csaknem 6,5 milliárd forintos támogatást biztosít a Szegedi Tudományegyetem infrastruktúrájának fejlesztésére.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sikeres pályázatnak köszönhetően 2011-ig, közel 17ezer nm2-en egy új egyetemi komplexum épül, tizenegy épületet pedig felújítanak, továbbá több mint 1600 laboreszközzel is fejlesztik az oktatás színvonalát.

Bajnai Gordon miniszterelnök jelenlétében Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Balogh Árpád, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatóságának főigazgatója 2009. május 26-án aláírta A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése címmel benyújtott TIOP pályázatról szóló megállapodást. A kormányfő és dr. Botka László, Szeged polgármestere hozzászólásukban támogatták a projekt megvalósítását. A Szegedi Tudományegyetem – a felsőoktatási intézmények egyik legsikeresebb pályázójaként – csaknem 6,5 milliárd forintot hívhat le a műszaki–természettudományos képzési portfoliójának megújítására, a K+F+I szolgáltatások színvonalának emelésére és az informatikai, valamint épített infrastruktúrájának fejlesztésére.

Az összesen több mint 7,7 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően új épülettel gazdagodik a Mérnöki Kar, további tizenegy egyetemi épületet pedig felújítanak. Az egyetemi Tudás-sétány építészeti rekonstrukciójának keretében lehetőség nyílik új laboreszközök beszerzésére, az informatikai, gépészeti és az elektromos rendszer modernizációjára, továbbá az akadálymentesítésre. A pályázat egyik legfontosabb komponenseként új külsőt nyerhet a Szeged egyik nevezetességének számító Dugonics téri egyetemi főépület is, amely a jövőben Regionális Tudás-transzfer és Szolgáltató Központként működik.

Bajnai Gordon miniszterelnök elmondta: „Magyarország számára kiemelt cél a munkahelyek védelme, a versenyképesség fokozása. A dél-alföldi tudáspólus program megvalósítása mindkét célhoz hozzájárul. A Kormány fokozott figyelmet fordít azokra a fejlesztésekre, amelyek hosszútávon képesek megalapozni egy-egy térség fejlődését, ezzel pedig hozzájárulni az ország gyarapodásához.”

„A Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legnépszerűbb és legnagyobb felsőoktatási intézményeként a fejlesztéseknek köszönhetően még vonzóbbá válhat a hallgatók és az oktatók számára egyaránt. Az épületek, különösen a Dugonics téri egyetemi főépület megújulása tovább bővítheti a város látványosságainak sorát nemcsak az idelátogatók, hanem a szegediek körében is” – hangsúlyozza Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek