Bezár

Hírarchívum

DSC_0016R_2
Átadták a GTK-s diplomákat is

Átadták a GTK-s diplomákat is

2009. július 11.
4 perc
186 végzős hallgatóját köszöntötte július 10-én az SZTE 10 éves Gazdaságtudományi Kara a TIK-ben.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Július 10-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében tartották az SZTE Gazdaságtudományi Kar jubileumi diplomaosztó ünnepségét. Az ünnepeltek a GTK Kálvária sugárúti Különleges volt ez az esemény abból a szempontból, hogy a rendkívül dinamikusan fejlődő kar ebben az esztendőben ünnepli 10. születésnapját. A díszasztalnál Prof. Dr. Szabó Gábor rektor, Dr. Hetesi Erzsébet dékán, Dr. Deák István oktatási dékánhelyettes, valamint Dr. Vilmányi Márton általános és stratégiai dékánhelyettes foglaltak helyet. A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a társkarok vezetői, illetve a GTK oktatói is.

DSC_0086_2

A Peter & Pan gitárduó kis műsorát követően Dr. Hetesi Erzsébet a GTK-s hallgatók által az előző tanévben elért fantasztikus tanulmányi és szakmai sikerekről számolt be. Prof. Dr. Szabó Gábor rektor Sebó Andrea végzős hallgatónak nyújtotta át a „Discipuli pro Universitate” díjat, melyet karonként egy olyan végzős kaphat meg, aki többéves munkájával kiemelkedő eredményt ért el a hallgatói öntevékenység szervezésében és a tanulmányi követelmények teljesítésében. Sebó Andrea egyetemi tanulmányait kitűnő eredménnyel végezte, tanulmányai mellett korán bekapcsolódott a karon folyó szakmai munkába is. Három tanéven keresztül a Statisztikai és Demográfiai Tanszékén demonstrátorként tevékenykedett, munkáját mind a tanszék, mint a hallgatók általános megelégedésére végezte. Emellett a távoktatás rendszerű képzésben tutorként segítette a hallgatók és oktatók munkáját. Számos országos szakmai versenyen vett részt, amelyeken kiváló eredményeket ért el, két tanéven keresztül részesült köztársasági ösztöndíjban és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának ösztöndíjában.
A dékán asszony külön köszöntötte a búcsúzó hallgatók közül az OTDK-n első helyet elért Rittgasszer Imolát, illetve az Országos Tudományos Diákköri Tanács által Pro Scientia Aranyéremmel jutalmazott Udvari Beátát, a Mestertanár Aranyéremmel kitüntetett Prof. Dr. Lengyel Imrét, illetve a GTK karalapító dékánját, Dr. Farkas Beátát. Ajándékot kaptak a tíz évvel végzettek közül azok, akik ma a kar oktatói: Kürtösi Zsófia, Majó Zoltán, Révész Balázs és Vilmányi Márton.
Ezt követően Dr. Hetesi Erzsébet és Prof. Dr. Szabó Gábor átadták a diplomákat a GTK-n végzett diákoknak. Az előírt tanulmányi kötelezettségeket 186 fő teljesítette: egyetemi szintű nappali képzésben 70 fő szerzett diplomát, levelező tagozaton 19 fő. Főiskolai szintű oklevelet 22 fő kapott nappali és távoktatásos tagozaton. A szakirányú továbbképzéseken további 75 fő fejezte be sikerrel tanulmányait.
A kar nevében a dékán asszony mondott köszöntőbeszédet. Mint fogalmazott, minden évfolyam más és más, így a búcsú is minden évben különleges. Talán az idei volt az utolsó bensőséges, családias ünnepség a kar életében, hiszen a hallgatói létszám örvendetesen megnőtt a GTK-n. A kar oktatói igyekeztek hasznos útravalót, értékes szakmai tudást nyújtani a diákoknak, szeretettel voltak irántuk, még kicsapongásaikat is tolerálták. „A mai nappal új világ kezdődik az önök számára. Ha őszinte akarok lenni, nem irigylem Önöket azért, amilyen világba most kikerülnek. Nagyon sok olyan globális problémával küzdünk, ami nem tesz jót a közgazdász szakma megbecsültségének. A válság, a fenntartható fejlődés, mind olyan kérdések, amelyek próbára fogják tenni az Önök szakmai felkészültségét” – mondta Dr. Hetesi Erzsébet, hozzátéve, bízik a végzettekben, hiszen olyan sokrétű, konvertálható tudással rendelkeznek, mellyel a világban bárhol, bármilyen területen megállják majd helyüket. „Lássanak világot, de aztán térjenek haza, hiszen ne feledjék, az Önök tudása nemzeti kincs!” – figyelmeztetett a kar vezetője.
Prof. Dr. Szabó Gábor beszédében először a 10 éves GTK-t, valamint a 15 éves szegedi közgazdászképzést köszöntötte. Azt mondta: a kar tudományos és oktatási eredményei egészen kiválóak, ezért nem is csoda, hogy a GTK egyre nagyobb hazai és nemzetközi tekintélynek örvend, s évről évre többen jelentkeznek ide első helyen. Külön kiemelte a Dr. Farkas Beáta által meghonosított oktatási kultúrát, az úgynevezett tutori rendszert, melynek keretében a hallgatók közvetlen kapcsolatot alakíthatnak ki mestereikkel. A végzősökhöz fordulva az SZTE első embere, a Magyar Rektori Konferencia elnök úgy fogalmazott, életük egyik legszebb és legszabadabb időszaka zárult le, melynek emlékeit örökre megőrzik és szívükbe zárják. Az SZTE magas színvonalú diplomát, szemléletet, nyitottságot, magabiztosságot és talpraesettséget adott hallgatóinak, akik itt nemcsak tudást és tapasztalatot, de élményeket is szereztek. „Tartsanak össze és segítsék egymást az életben!” – kérte a búcsúzóktól a rektor.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek