Bezár

Hírarchívum

Egyiptomi egyetemmel kötött szerződést az SZTE

Egyiptomi egyetemmel kötött szerződést az SZTE

2009. december 21.
1 perc

Prof. Dr. Szabó Gábor rektor december 7-én együttműködési megállapodást írt alá az egyiptomi, kairói Ain Shams University vezetőjével.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A megállapodás értelmében a két fél támogatja a szegedi és a kairói intézmény közötti akadémiai, tudományos, technikai és kulturális kapcsolatok fejlesztését, többek között akadémiai csereutazások, közös tudományos kutatási projektek, szakmai gyakorlati program, technikai együttműködések révén.

Segítik az oktatók, kutatók és az adminisztratív dolgozók csereutazásait, ami a tudományos és oktatási tapasztalatcserét szolgálja. Fontos célok továbbá, hogy lehetővé tegyék a vendégoktatást, közös kutatási projektek lebonyolítását, közös konferencia-részvételeket. Emellett természetesen arra törekednek, hogy biztosítsák a hallgatók számára s szakmai gyakorlati vagy közös diploma-témavezetési programot.

Az utazási költségeket minden esetben a küldő fél állja. A fogadó biztosítja a szállást, a helyi közlekedést, az orvosi ellátást és napidíjat.

A technikai együttműködés lényege, hogy az egyes intézmények rendelkezésére álló erőforrásokat (így a könyvtári állományt, a laboratóriumokat és a stúdiókar, az oktatási és technikai segédgyűjteményeket stb.) megnyissa a partner részére.

A megállapodás itt olvasható

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek