SZTE Info

Egyetemi karácsonyfabérlés 2009.

Béreljenek karácsonyfát az idei ünnepre, melyet, ha az ünnepek végén épségben visszahoznak, kiültetjük a Füvészkertbe, felajánljuk óvodáknak, iskoláknak, közintézményeknek.

A bérlés időpontja, helyszíne: 2009. december 18. (péntek) 9-16 óra, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.) előtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ezüst és a lucfenyő díja: 5.000 Ft és 1.000 Ft kaució, melyet visszaadunk a fenyő visszahozatalakor.

Készletünkben 100 db műanyag cserépbe ültetett, faiskolából származó, minőségi luc és ezüst fenyő található, 100-150 cm méretig. Ezek a fák konténeres fenyőként növekedtek, így a gyökérzetük nem sérült és szinte 100 %-ban megmaradnak a kiültetés után.

 

Az egyetemi polgároknak és SZTE Alma Mater tagoknak a kaució befizetésével előjegyzési lehetőséget biztosítunk 2009.12.14-én és 15-én az SZTE Ajándékboltban 9-17 óráig.

További részletekről érdeklődni az SZTE Alma Maternél e-mailben lehet info@sztealmamater.hu

Honlap: www.sztealmamater.hu

Sajtó kapcsolattartó: Dr. Görög Márta hallgatói és közkapcsolati igazgató 30/336-7570

 

Szervezők: SZTE Alma Mater, SZTE Hallgatói és Közkapcsolati Igazgatóság, Universitas-Szeged Nonprofit Kft., Egyetemi Füvészkert, SZTE Tanulmányi és Információs Központ.

A visszajuttatók névsorát közzétesszük az SZTE Alma Mater honlapján: www.sztealmamater.hu.

A fenyőfákat az alábbi helyen és időben vesszük vissza:

2010. január 6-8. között SZTE Tanulmányi és Információs Központ előtt 10-16 óráig.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.