SZTE Info

SZTE-Szedeák: Ezüstérmes U20-asok

 
A nagyszerű második helyet szerezte meg az SZTE-Szedeák U20-as gárdája az NB I/B csoportos kosárlabda-bajnokságban, miután a szombati négyes döntőben előbb bravúrral verte a Bp. Honvédot, majd kikapott a Debrecentől.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Szombaton kora délután a házigazda Bp. Honvéddal játszottak az egyetemünk nevét viselő kosárlabdaklub fiataljai az NB I/B elődöntőjében, s fantasztikus teljesítményt nyújtva sikerült két vállra fektetniük a fővárosiakat.
A Keleti csoport másodikjára a fináléban a Keleti csoport győztese, a Debreceni Egyetem KE várt: a hajdúságiak malmára hajtotta a vizet, hogy az ő meccsüket rendezték korábban, így két órával többet pihenhettek, mint Tóth Viktorék, akiknek az elődöntő és a finálé között alig három órájuk maradt a regenerálódásra.
Az aranyéremről döntő összecsapást ennek megfelelően a testben-lélekben pihentebb Debrecen nyerte meg, de Nyilas István és tanítványai így is roppant büszkék lehetnek második helyükre. A B csoportos ezüstéremmel az SZTE-Szedeák jogot szerzett arra, hogy részt vegyen a most hét végén sorra kerülő országos „final fourban”, ahol az NB I/B két legjobbja és az NB I/A első két helyezettje, az Albacomp és a Zalaegerszeg vetélkedik majd.

Férfi kosárlabda NB I/B U20, elődöntők:
Bp. Honvéd – SZTE-Szedeák 74-75 (19-20, 16-23, 21-11, 18-21).
Debreceni Egyetem KE – Óbudai Kaszások 74-57 (22-14, 15-15, 27-10, 10-18).
A döntőben:

Debreceni Egyetem KE – SZTE-Szedeák 87-71. 
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében