SZTE Info
hallgato

Rektori online fogadó óra

Prof. Dr. Szabó Gábor rektor online fogadó órát tart április 27-én, hétfőn 10 órakor a megújult egyetemi portálon.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem 2009. április végén interaktív szolgáltatásokat indít megújult portálján, AGÓRA névén. Az AGÓRA célja, hogy egyetemünkön megteremtsük azokat az internetes közösségi szolgáltatásokat, melyek növelhetik a kooperációt az egyetem polgárai között.

Az AGÓRA elérhető az új portál nyitólapjáról, vagy közvetlenül az http://www.u-szeged.hu/egyetemi-agora/koszonto linkről.

Az AGÓRA egyik első szolgáltatása, az egyetemi online fogadó óra, melyben elsőként dr Szabó Gábor rektor várja az egyetemi polgárok kérdéseit április 27-én, hétfőn délelőtt 10 és 11 között.
A kérdéseket közvetlenül a weboldalon, az egyetemi hálózatban lévő gépekről lehet feltenni: ehhez egy rövid regisztráció is szükséges.

Aki nem egyetemi hálózatban lévő számítógépről szeretne kérdést feltenni, az kérjük küldje el kérdését a rektor@rekt.u-szeged.hu e-mail címre. Azoknak is azt javasoljuk, hogy fenti e-mail címet használják, akik az adott órában nem tudják a kérdéseket online követni.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *