SZTE Info

Radnóti Miklósról nyílt kiállítás a TIK-ben

Radnóti Miklós költő szegedi egyetemi éveit mutatja be az a tárlat, mely április 17-étől tekinthető meg az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ aulájában.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az Egyetemi Könyvtár munkatársai által összeállított, június 26-ig megtekinthető tárlat számos korabeli dokumentum, fotó, levél segítségével mutatja be az idén száz esztendeje született Radnóti életének azt az időszakát, amikor a szegedi Ferenc József Tudományegyetem bölcsészkarán magyar-francia szakos tanári diplomát szerzett.

A kiállításon megismerkedhetünk a költő egykori szegedi professzoraival, mentoraival, így Sík Sándor piarista tanárra, irodalomtörténésszel, valamint a francia filológiát oktató Zolnai Bélával is.
Az SZTE Egyetemi Könyvtár gyűjteményéből számos első kiadású, dedikált Radnóti-kötet is megtekinthető a TIK aulájában, de az érdeklődők megcsodálhatnak a költőről készült érméket, kisplasztikákat és fényképeket is.

Az esemény a 2009-es Radnóti-év programsorozatának része a Szegedi Tudományegyetemen.

SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *