SZTE Info

Radnóti Miklósról nyílt kiállítás a TIK-ben

Radnóti Miklós költő szegedi egyetemi éveit mutatja be az a tárlat, mely április 17-étől tekinthető meg az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ aulájában.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az Egyetemi Könyvtár munkatársai által összeállított, június 26-ig megtekinthető tárlat számos korabeli dokumentum, fotó, levél segítségével mutatja be az idén száz esztendeje született Radnóti életének azt az időszakát, amikor a szegedi Ferenc József Tudományegyetem bölcsészkarán magyar-francia szakos tanári diplomát szerzett.

A kiállításon megismerkedhetünk a költő egykori szegedi professzoraival, mentoraival, így Sík Sándor piarista tanárra, irodalomtörténésszel, valamint a francia filológiát oktató Zolnai Bélával is.
Az SZTE Egyetemi Könyvtár gyűjteményéből számos első kiadású, dedikált Radnóti-kötet is megtekinthető a TIK aulájában, de az érdeklődők megcsodálhatnak a költőről készült érméket, kisplasztikákat és fényképeket is.

Az esemény a 2009-es Radnóti-év programsorozatának része a Szegedi Tudományegyetemen.

SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. november 13.

IMG_5871

A hazai felsőoktatás zászlóshajója, a Szegedi Tudományegyetem „kapitányi hídján” álló vezetőket sorra bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin. Most az SZTE négy rektorhelyettese arról is vall, miként javíthatja tovább pozícióit a legfrissebb Quacquarelli Symonds ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, a szegedi universitas.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 9. 08:00 - 20. 23:59
 • december 9.
  10:00 - 16:00
 • december 12.
  15:00 - 17:30
  15:00 Ünnepélyes köszöntő: Prof. Dr. Lázár György dékán
  TUDOMÁNYOS PROGRAM
  1. Dr. Sepp Róbert Örökletes kardiológiai kórképek klinikai és genetikai vizsgálata
  2. Dr. Nemes Attila A 3D echokardiográfia múltja, jelene és jövője
  3. Dr. Sághy László Klinikai elektrofiziológia Szegeden
  4. Dr. Thury Attila Invazív kardiológia múltja és helyzete Szegeden
  5. Dr. Bogáts Gábor A szívsebészet helyzete és lehetőségei Szegeden
  6. Dr. Borbényi Zita Szemléletváltás a lymphoproliferatív betegségek kezelésében. A siker kulcsa: a célzott terápia
 • 2019. december 23. 08:00 - 2020. január 1. 00:00