SZTE Info

Harcban a 9. helyért az SZTE-Szedeák

Az idegenbeli győzelem után hazai pályán is jobbnak bizonyult a Kozármislenynél az SZTE-Szedeák, így a 9-12. helyért folytathatja a férfi kosárlabda NB I/B-ben. A szegedi együttes három alapembere, Simándi, Nagy és Nyilas hiányát is elviselte.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idegenben megszerzett tizenegy pontos előny (87-76) birtokában és annak nyugalmával léphetett pályára az SZTE-Szedeák a Kozármisleny ellen szombaton este az újszegedi sportcsarnokban az NB I/B csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 9-16. helyéért folyó rájátszásban. A sérült Nyilas István és Simándi Árpád mellett munkahelyi elfoglaltsága miatt Nagy András sem lehetett ott a többiekkel. Mindenképpen nehéz csatát ígért tehát a több pécsi, A csoportos kosarast is szerepeltető vendégek elleni visszavágó.

A Rezák, Puszta, Fülöp, Kovács, Kukla kezdőötössel felálló Szeged nem akart abba a hibába esni, hogy felcsillantja a továbbjutás esélyét a Kozármisleny előtt, ezért rögtön az elején magához ragadja az irányítást. Rezák Tamás és Kovács Attila irányításával a nagyszünetig hatpontos (39-33) előnyt sikerült kiharcolni. A harmadik negyedben az egyaránt 18 esztendős Eilingsfeld János és Lepsényi Ádám kosarai révén átvették a vezetést a vendégek, ám Rezák triplájával már újra az SZTE-Szedeák vezetett (62-61). A 27-28. perctől egyre inkább fáradni látszottak a baranyaiak, már a területvédekezésük sem volt olyan hatékony, mint korábban. Ráadásul a mezőny legjobbja, Rezák és Kovács Attila mellé Trényi Imre és Puszta Dávid is kezdett felnőni a szegedi egyetemistáknál, így a hazai együttes fokozatosan meglépett ellenfelétől. A vége 87-80 lett, ami azt jelenti, hogy a Szeged folytathatja a 9-12. helyért.

A következő ellenfél az Univerzal Pack-FKSZC Sárvár és az Óbudai Kaszások párharc továbbjutója lesz (ők április 17-én, illetve 21-én csapnak össze).

Férfi kosárlabda NB I/B, a 9-16. helyért, 2. mérkőzés:

SZTE-Szedeák – Ceragem Kozármisleny SE 87-80 (19-15, 20-18, 18-22, 30-25). Szeged, 200 néző.
SZTE-Szedeák: Rezák 30/9, Puszta 13, Fülöp (-), Kovács A. 22/9, Kukla 6. Csere: Varga D. 4, Trényi 10, Magyar (-), Tóth V. (-), Mészáros (-), Blahó 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Továbbjutott az SZTE-Szedeák kettős győzelemmel.

 

Pintér M. Lajos

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.