Bezár

Hírarchívum

megnyito
Elindult az Egyetemi Tavasz

Elindult az Egyetemi Tavasz

2009. április 24.
2 perc
A VI. Egyetemi Tavasz programsorozata idén április 20-a és május 15-e között ismét rengeteg programmal és érdekességgel várja közönségét.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára kiírt fotópályázat anyagából rendezett kiállítással hétfőn 17 órakor a József Attila Tanulmányi és Információ Központban kezdetét veszi a 6. Egyetemi Tavasz május 15-ig tartó programja: a bő háromhetes rendezvénysorozat alatt ötven helyszínen több mint kétszáz kulturális, sport-, ismeretterjesztő és tudományos program várja a város és az egyetem polgárait.

Az Egyetemi Tavasz idejére esik többi kari nap, sportrendezvények és számos tudományos-ismeretterjesztő előadás. Az SZTE Kulturális Iroda idén igyekezett nagy hangsúlyt fektetni olyan események megszervezésére, ahol a hallgatók tehetségüket, tudásukat és eredményeiket tudják bemutatni.

„Külön felhívnám a figyelmet” – hangsúlyozta Tajti Gabriella, a főszervező SZTE Kulturális Iroda vezetője – „hogy április 29-én a Szegedi Nemzeti Színház balett-termében a drámapályázat első helyezettjének művét felolvasószínház keretében mutatják be a színház színészei Bodolay Géza rendezésében. Mivel a rektori hivatal elköltözött a Dugonics téri épületből, a komolyzenei koncerteket a Katolikus Ház dísztermében tartjuk, többek között Pukánszky Béla rektorhelyettes és Dombiné Kemény Erzsébet közös hangversenyét. Az Egyetemi Tavaszhoz kapcsolódik a gitárfesztivál is.”
Tajti Gabriella kiemelte még a Radnóti-évhez kapcsolódó programokat, többek között a várostörténeti sétát, amelyre más nagyon-nagy az érdeklődés; valamint Bálint András estjét, a Tiszap-ART Televízió dokumentumfilmjét és a szavalóversenyt.

„Nagy örömünkre idén a Gazdaságtudományi Kar épületét is bevonhattuk a programokba, itt Marton Árpád fotókiállítását Koczor György építész nyitja meg, aki a GTK épületének felújítását tervezte. Május 7-én pedig egész napos rendezvénysorozatot szervezünk Nap napja címmel, ahol számos program közepette a Kísérleti Fizikus Tanszékcsoport egy olyan távcsövet fog bemutatni, amin az égitestet lehet vizsgálni” – mondta az iroda vezetője.

Emellett a Kulturális Iroda és a Belvárosi mozi számos filmbemutatót szervez közösen, a Millenniumi kávéházban pedig a dzsessz-, folk- és rockkoncerteket élvezheti a közönség.
Az Egyetemi Tavasz részletes programja a http://www.u-szeged.hu/etavasz oldalon érhető el.

Szekeres Nikoletta

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek