Bezár

Hírarchívum

rektor
Belgrádban járt az SZTE rektora

Belgrádban járt az SZTE rektora

2009. április 14.
2 perc
Csaknem hatvan ország felsőoktatási vezetői találkoztak Belgrádban április 2-5. között, hogy megvitassák a felsőoktatás aktuális trendjeit: az innovációs aktivitás, a technológiatranszfer és az egyetemek kapcsolatát és a bolognai folyamat jelenlegi helyzetét.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén a szerb főváros adott otthont a World University President Summit nevű rendezvénynek, a világ felsőoktatási vezetői találkozójának. A rendezvényen 57 ország több száz résztvevővel képviseltette magát. A Magyar Rektori Konferenciát (MRK) Szabó Gábor, az MRK társelnöke, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Dubéczi Zoltán főtitkár képviselte. A konferencia célja az innovációs aktivitás, a technológiatranszfer, a felsőoktatás és a sport kapcsolata, illetve a bolognai folyamat helyzetének megvitatása volt.

A rektorok és elnökök gyűlésén a Magyar Rektori Konferenciát Szabó Gábor, az MRK társelnöke, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Dubéczi Zoltán főtitkár képviselte. Szabó Gábor élénk érdeklődést kiváltó előadásában rámutatott, hogy – az akadémiai rangsorok szerint – a Szegedi Tudományegyetem nemcsak Magyarország, hanem Közép-Európa egyik vezető felsőoktatási intézménye is. A 30 000 hallgatót – köztük 1700 külföldit – képző intézmény nemzetközi elismertségét a széles körű nemzetközi felsőoktatási és munkaadói kapcsolatrendszerének, állandó megújulási képességének és az infrastruktúrája folyamatos fejlesztésének is köszönheti.

A konferencián Hudecz Ferenc, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora a Bologna Process – Experiences and Challenges elnevezésű szekció levezető elnökeként vett részt. Hudecz Ferenc a Duna-menti Rektori Konferencia (DRC) elnökeként továbbá tájékoztatást adott a konferencia résztvevői számára a DRC céljairól, felépítéséről és működési módjáról is.

A találkozón továbbá előadást tartott Martin L. Perl, az 1995. év fizikai Nobel-díjasa, a Stanford University professzora, Bozidar Djelic, a szerb kormány kutatásért és technológiai fejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettese, valamint Zarko Obradovic oktatási miniszter is.

 

SZEGY

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek